Advertisements
 • Categories

 • Archives

PEMBONGKARAN SEJARAH POLITIK SI PENGKHIANAT MELAYU,ANWAR IBRAHIM

 1. 220px-Anwar_Ibrahim-editedDatuk Seri Anwar bin Datuk Ibrahim Abdul Rahman (lahir 10 Ogos 1947) merupakan seorang ahli politik Malaysia, bertindak sebagai penasihat Parti Keadilan Rakyat dan ketua Pakatan Rakyat. Semasa awal kerjaya politiknya, beliau merupakan ‘anak didik’ Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, tetapi kemudiannya tampil sebagai seorang pengkritik Tun Dr. Mahathir yang lantang.
 2. Beliau dilahirkan pada 10 Ogos 1947 di Ceruk Tok Kun, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.Anwar bermaksud ‘bercahaya’. Ayahnya Datuk Haji Ibrahim bin Abdul Rahman adalah merupakan bekas ahli Parlimen dan Setiausaha Parlimen Kementerian Kesihatan Malaysia. Manakala ibunya Che Yan Hussein merupakan ahli pidato Pergerakan Wanita UMNO. Anwar sering dibawa ke majlis-majlis ceramah wanita.
 3. Semasa kecil, beliau bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Stowell, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kemudian, beliau meneruskan pengajian persekolahan menengahnya di Maktab Melayu Kuala Kangsar (MCKK) dari tahun 1960 hingga 1966. Semasa di MCKK, beliau aktif dalam Persatuan Bahasa Melayu dan wakil pemidato sekolahnya. Beliau juga pernah dilantik sebagai Ketua Pengawas MCKK. Semasa di MCKK, Anwar mengenali Sanusi Junid, Kamaruddin Jaafar dan Yahaya Ahmad. Selepas itu pada tahun 1967, beliau melanjutkan pelajaran tinggi di Universiti Malaya dalam Pengajian Melayu (Sastera).
 4. Anwar Ibrahim meninggalkan Angkatan Belia Islam Malaysia ( ABIM ) pada 29 Mac 1982 untuk menyertai UMNO. Terdapat 40000 ahli ABIM ketika itu.ABIM merupakan sebuah gerakan Islam .Abim melihat UMNO sebuah parti yang sekular.Selepas Anwar bertindak membelakangi perjuangannya dalam ABIM,sesetengah pemimpin ABIM bertindak menjauhkan diri daripada ABIM kerana menganggap ABIM tidak mempunyai maruah lagi, pengasasnya mudah dibeli.
 5. 2 september 1998,Anwar telah dipecat oleh Tun Mahathir daripada pangkatnya sebagai timbalan perdana menteri dalam kerajaan pada pukul 5.30pm,kemudian dipecat dari UMNO pada 4 september 1998,sekitar pukul 12.30 tengah hari.Mengikut keterangan yang diberi oleh Tun Mahathir selaku Perdana Menteri Ketika itu,Anwar dipecat ekoran sikapnya yang ‘gila seks’ dan ‘homoseksual’,selain daripada dipercayai mengugat keselamatan negara dengan membongkar rahsia sulit kerajaan kepada pihak luar.
 6. Rentetan daripada pemecatan Anwar tersebut,15 saksi yang mengaku diliwat oleh Anwar di Tivoli Villa,Bangsar,telah tampil ke hadapan bersama bukti forensik.
 7. Menteri dalam kerajaan,Dato Nalakaruppan,adalah individu yang rapat dengan Anwar.Driver Dato Nalakaruppan,telah memberi keterangan di makamah,di mana beliau telah beberapa kali membawa majikannya bersama Dato Anwar ke beberapa tempat untuk mendapatkan khidmat seks.
 8. Driver tersebut turut menambah,telah diarah oleh Dato Nalakaruppan untuk menjemput pelbagai perempuan dari pelbagai bangsa dan negara untuk persetubuhan haram.
 9. Ketika perbicaraan dilakukan,ramai saksi telah muncul untuk melancarkan kes liwat dan sumbang mahram Dato Anwar.Antaranya,seorang perempuan,mengaku telah diperkenalkan kepada Dato Anwar oleh Dato Nalakaruppan di dalam kereta Dato Nalakaruppan dan mereka menuju ke tivoli Villa,lalu Anwar mencabulnya.Seorang lagi perempuan,mengaku diperkenalkan kepada Anwar oleh Dato Nalakaruppan di Tivoli Villa lalu Anwar mencabulnya.
 10. Antara kesalahan lain yang Disabit terhadap Anwar ketika perbicaraan tersebut ialah salah laku rasuah,di mana Dato Nalakaruppan memberi RM60juta kepada Anwar pada PRU-1995.
 11. 8 september 1998,satu majlis penerangan tentang pemecatan Anwar dibuat oleh UMNO di Dewan Merdeka PWTC.Tun Mahathir telah memberi penerangan panjang lebar,namun penerangan tersebut tidak tersiar dalam media massa.
 12. 19 september 1998,dua lelaki telah tampil ke mahkamah untuk memberi pengakuan bahawa Anwar telah meliwat mereka dengan keizinan mereka sendiri kerana khuatir Anwar akan mengunakan pengaruhnya untuk memporak perandakan keluarga mereka.dua individu tersebut ialah DR Munawar dan adik angkat Anwar sendiri iaitu Sukma Dermawan.
 13. Sejak Anwar dipecat,rumahnya telah menjadi tumpuan penyokongnya.Anwar telah memberi ceramah untuk membersihkan imejnya di mana beliau dengan tegas mengatakan ini adalah konspirasi politik semata-mata.Difahamkan sejak Anwar Dipecat,setiap malam beliau mengadakan ceramah di perkarangan rumahnya.
 14. Kemudian Anwar meluaskan ceramahnya ke kampung halamannya,Ceruk Tok Kun,Permatang Pauh.Dari Permatang Pauh,Anwar melangkah ke selangor,pahang,terengganu,kelantan,johor,dan melaka.20 september 1998,Anwar lancarkan perhimpunan terbesar dalam sejarah politiknya,seramai 200 000 penyokongnya telah membanjiri Masjid Negara,kemudian berarak ke PWTC,dan ke rumah Tun Mahathir,Sri Perdana.
 15. Di seri Perdana,pihak polis FRU telah menjemput kedatangan rombongan Anwar tersebut dan mengeluarkan arahan menyuruh rombongan tersebut bersurai,namun penyokong fanatik Anwar tersebut enggan bersurai dan memaksa pihak FRU mengunakan gas pemedih mata.
 16. Pada malam tersebut Anwar ditangkap di rumahnya,Bukit Damansara.Beliau ditahan di bawah Akta ISA kerana membangkitkan semangat rakyat menentang pemerintah dan mengancam keselamatan negara.
 17. 200px-Handcuff_ISA1 ogos 2009,Gerakan Mansuhkan ISA(GMI) telah melakukan demontrasi membantah ISA.Keengganan mereka untuk bersurai memaksa pihak polis mengunakan gas pemedih mata untuk menyuraikan mereka.
 18. 5 ogos 2009,11 pemimpin pembangkang termasuk penasihat PKR,Anwar akan diambil keterangan dalam masa terdekat kerana dipercayai adalah dalang kepada terjadinya demontrasi mansuhkan ISA.
 19. Melalui kenyataan yang dikeluarkan oleh Tun Mahathir dalam blog beliau,”Polis terpaksa ambil tindakan. Gas pemedih mata dan belantan diguna. Kegunaan cara keras ini biasanya diumpan oleh pendemonstrasi. Imej polis dan negara jadi buruk. Ini sangat menggembirakan Anwar kerana inilah ceritanya kepada orang luar negeri. Malaysia katanya adalah tidak demokratik, zalim, tidak ada kebebasan bagi rakyat, dan lain-lain. Demonstrasi bukan untuk mengugut kerajaan sahaja tetapi untuk tunjuk kepada dunia betapa buruknya Negara sendiri. Secara tidak langsung tujuan demonstrasi ialah supaya dianya memerintah Negara ini. Na’uzubillah”.
 20. 2 ogos 2009,Timbalan Perdana Menteri,Muhyiddin mengeluarkan kenyataan “ANWAR PENGKHIANAT MELAYU” dan keesokannya,Muhyiddin menerima surat saman RM100juta daripada Anwar Ibrahim.
 21. Datuk Seri Zambry,MB Perak,menyatakan pada media,”Tindakan Anwar menyaman seolah-olah dia terlalu suci sehinggakan tidak boleh dikritik,sedangkan dia sewenang_wenangnya mengata orang”.
 22. Bukit Mertajam,seorang pemandu lori mendakwa anaknya dipergunakan oleh pembangkang untuk menyertai demonstrasi membantah ISA pada 1 ogos 2009.Beliau mendakwa anaknya,pelajar SMK Permatang Rawang dibawa ke ibu negara untuk menyertai demonstrasi itu tanpa kebenarannya.Beliau menambah,perkara tersebur hanya diketahui apabila anaknya bersama 26 orang peserta lain terlibat dalam kemalangan di mana anak beliau cedera di mata dan mulut,manakala peserta lain ada yang cederah parah.26 peserta tersebut terdiri daripada 20 penduduk kampung yang dipergunakan dan 6 orang peserta lagi tidak dikenali yang dipercayai penyokong pembangkang.
 23. 9 ogos 2009,398 perwakilan mesyuarat UMNO bahagian Johor Bahru melaungkan “Anwar Ibrahim pengkhianat bangsa”.
 24. 11 ogos 2009,bertempat di Kuala Lumpur,70 NGO sokong Muhyiddin dengan melabel Anwar sebagai “Al-Khazat”(pengkhianat).
 25. Semasa dalam ABIM,Anwar begitu lantang memperjuangkan islam,mempertahankan bahasa melayu dan membela nasib orang melayu.
 26. Namun fenomena berubah apabila Anwar menyertai PKR,beliau dengan lantang juga memperjuangkan hak sama rata antara melayu dan bukan melayu,dengan jelas kita dapat lihat betapa manusia ini hanya mementingkan diri sendiri.Melancarkan demonstrasi untuk menutup kes liwatnya di dalam saluran perdana.Beginilah Anwar,mengkhianati perjuangan mempertahankan agama islam dan bangsa melayu.
 27. Manusia seperti inikah yang hendak kita harapkan untuk memimpin negara kita yang tercinta ini?Yang begitu rakus dan gelojoh keinginan seksnya,seorang yang ke sana sini untuk melempiaskan nafsu shawatnya,tidak kira perempuan atau lelaki.Terserlah kejahatan manusia bernama Anwar Ibrahim ini.Patutlah DR Mahathir bertindak begiti drastik mengenepikan Anwar daripada barisan kepimpinan negara
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: